26 Şubat 2018 Pazartesi

BALA KİTAP TOPLULUĞU’NDAN ÖYKÜ KİTABI





Çocuk Edebiyatçılar Birliği ve Türk Ocakları işbirliği ile 14 Kasım 2012 tarihinde kurulan Bala Kitap Topluluğu üyelerinin hikayelerinden oluşan “On Dört Pencereli Öykü” isimli eser edebiyat dünyasına ‘merhaba’ dedi.

Sivil bir çalışma topluluğu olan Bala Kitap Topluluğu çocuk yayınlarının ve Türk yazarlarının eserlerinin tanıtımının sağlanması, çocukların dil, düşünce ve estetik yönden gelişimine katkı sağlanması, nitelikli eserlerin kamuoyuna kazandırılması, kaliteli ürünlerin yaygınlaştırılması noktasında dikkatleri üzerine çekmektedir.
  
Bala Kitap Topluluğu’nun hayata geçirmeyi düşündüğü çalışmaları arasında Bala Kitap Topluluğu olarak yeni eserler kaleme alınarak, marka oluşturulması” gibi önemli bir husus da vardır ki Topluluk “On Dört Pencereli Öykü” isimli eser ile bu düşüncesini gerçekleştirmek için bir adım atmıştır.

Kitapta, Bala Kitap Topluluğu üyelerinden oluşan on dört yazarın kaleminden farklı farklı konuları içeren öyküler bulunmaktadır.
Kitapta Yer Alan Yazarlar ve Hikâyeleri;
Üzeyir Gündüz  “Babaannemin Kevgiri”
Osman Çeviksoy “Çakal”
Nazmi Şimşek “Yarım Kalan Sevinç”
Ahmet Yıldırım “ Yeşil Gözlü Bebek ”
Sibel Unur Özdemir “ Serçe, Kedi ve Güvercin”
Nur Ersen “Deneme Tahtası”
Fatma Yangın Ekşioğlu “ İnsan İsterse”
Arslan Küçükyıldız “Uyku”
Sırrı Er “Kuşlar da Severmiş”
Yılmaz Erdoğan “Uzay Yolcuları”
Ülkü Taşlıova “Beyaza Yürüyorum”
Reyhan Özçiftçi “Gurbet Hastalığı”
Adil Karagöz “ Kayıp Tekerlekler”
Erhan Şibik “Yağmur’un Bulutları”


Kapak resmi Fikret Yıldız, iç resimleri ise Habibe Kandemir tarafından hazırlanan “On Dört Pencereli Öykü” isimli kitap Küçük Ev Yayınları tarafından basıldı. Kitap 133 sayfa. 2018 yılının Şubat ayında edebiyat dünyasına adım atan  “On Dört Pencereli Öykü”ye Küçük Ev Yayınları’ndan ulaşılabilir.
Kitapta Bala Kitap Topluluğu Başkanı Nazmi Şimşek’e ait bir de  “Sunuş” yazısı bulunmaktadır.
Şimşek “Kitapta yer alan öyküler, Bala Kitap Topluluğu’na gerek rehberlik düzeyinde emeği geçen profesyonel yazar, çizer, bilim adamı ve akademisyenlerin, gerekse atölye çalışmalarının sıkı birer takipçisi olan amatör kardeşlerimizin kaleme aldıkları değerli çalışmalardan oluşmaktadır.” diyerek “İnşallah, önünüzde açılan her bir öykü penceresi, size farklı bir bakış açısı kazandırır.” temennisinde bulunmaktadır.
Bala Kitap Topluluğu “On Dört Pencereli Öykü” ismini verdiği bu eserin, okurlarının dünyasında değişik pencereleri aralayarak başka başka öykülerle tanışarak farklı denizlere kulaç açacaklarına vurgu yapmaktadır.
Son söz olarak sizlere Bala Kitap Topluluğu Başkanı Nazmi Şimşek’in “Sunuş” yazısından seslendiği bir cümle ile veda etmek istiyorum:
“ Sevgili çocuklar, hepinize keyifli okumalar diler, gözlerinizden öperiz.”


KİTABA ULAŞABİLECEĞİNİZ ADRES:

Küçük Ev Yayınları
GMK Bulvarı Onur İş Hanı
5.kat No: 104 Kızılay/ Ankara
Tel: 0312 4180148 Fax: 0312 4180154



KİTAP TANITIM: Sibel Unur Özdemir
 FOTOĞRAFLAR: Nur Ersen

NOT: ÇALIŞMALARIMIZ İZİNSİZ KULLANILAMAZ. ANCAK SİTEMİZ ADRESİNİ KAYNAK GÖSTEREREK KULLANABİLİRSİNİZ.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder