5 Nisan 2021 Pazartesi

 

SİBEL UNUR ÖZDEMİR’DEN ÇOCUKLARA YÖNELİK YENİ BİR ROMAN…

“YER BAŞKA GÖK BAŞKA”

Mutlu Köpekler Gezegeni”, “ Karaiğne Kolonisi”, “Rüzgâr Obası” isimli romanlarıyla çocuk okurlarının gönlünü fetheden Sibel Unur Özdemir bu seferde “Yer Başka Gök Başka” adını verdiği yeni romanıyla çocuk okurlarına sürpriz yaptı.

Tulpars Yayınlarından çıkan roman seksen sayfa.

Uludoruklar ile Karakülahlılar arasında geçen bir dizi olayı anlatan fantastik romanda yazar, Türk mitolojisinde başrol oynayan tanrı ve tanrıçalara yer vererek mitolojide bahsi geçen bazı motiflere de değinmiştir. Ülgen, Umay, Suyla, Yelbegen, Aksakallı Dede, Ayızıt başrolde yer alan tanrı ve tanrıçalardan bazılarıdır. Öte yandan ışık, rüya, ağaç, at, kırklar, ok-yay, mağara gibi motiflere yer verilmesi anlatılan öyküyü zenginleştirmiştir.

Romanın kurgusu çarpıcı,  dili açık ve yalındır. Olayın geçtiği coğrafi bölgeler, balonlar, yeraltı şehri, devler, periler, atlar, cadılar  çocukların ilgisini çekecek imgeler arasındadır.

Satırlar boyunca yazarın ne kadar donanımlı olduğuna tanıklık edecek okuyucular macera dolu bu romanı heyecanla bir solukta okuyacak ve ellerinden bırakmak istemeyecekler.

KAYNAK:SİBEL UNUR ÖZDEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder