16 Mayıs 2017 Salı

İSTANBUL SUALTI DÜNYASI (TURKUAZOO )

İstanbul Sualtı Dünyasında (Turkuazoo) bambaşka bir dünyanın sizi beklediğini biliyor musunuz?
Ben, su altı dünyasını gezerken kendimi bambaşka bir dünyanın içinde buldum. Başımın üzerinden geçen birbirinden güzel balıklar, ahtapotlar, bitkiler gözlerimin kamaşmasına neden oldu. Ayaklarımın altından kayıp giden yol ise sanki ben de o akvaryumun içinde balıklarla yüzüyormuşum hissi uyandırdı yüreğimde. O kadar çok balık vardı ki dev akvaryumun içinde yüzen. İşte o balıklardan bazıları…

Küçük balıklar, orfoz balığı, mercan orfozu, kral sincap balığı, ahtapot kelebek balığı türleri, melek balığı türleri, anemon balıkların, cerrah balıkları, istavrit ve izmarit, lapin balığı türleri, snapper balığı türleri, kum kaplanı, hemşire, zebra, gitar, beyaz yüzgeç, aslan balığı, balon balığı, müren balığı, siyah yüzgeç köpekbalıkları ve dev vatozlar başta olmak üzere birçok sualtı canlısı.
Mığrı, levrek, dikenli böcek, keşiş yengeci gibi su altı canlı türlerini de görme şansı yakalanabiliyor Turkuazoo’a.
Sualtı Dünyasında birbirinden farklı o kadar çeşit var ki… Istakoz, karagöz, eşkina, kalkan balığı, çipura, müren, ayna yengeci, deniz böceği ve dünya yüzeyindeki en zehirli türlerden biri olan iskorpit türleri de bulunmakta.
Sadece sualtı dünyasında yaşayan canlılarla değil o dünyada hayatlarını sürdüren bitkilerle tanışma şansını da yakalıyorsunuz bu gezi sırasında.
Akvaryumun içinden geçen akrilik sualtı tüneli ayaklarınızın altından kayarken sağınızdan, solunuzdan geçen, başınızın üzerinden geçen köpek balıklarını, vatozları yakından görme, fotoğraflarını çekme şansına sahip olabiliyor ziyaretçiler. Sualtı tünelinin uzunluğunun 80 metre olduğunu söylemeliyim bu arada. Söylemem gereken bir şey daha var ki… O da akvaryumu oluşturan camın kalınlığının 5,5 cm. kalınlığında olduğu ve akriliğinin içbükey yapısından dolayı sualtında yaşayan canlıların normal görüntülerinden 1/3 oranında daha küçük görüldüğü.
Tünel ayaklarınızın altından kayarken ve siz sualtı dünyasının eşsiz güzelliği içinde gözleriniz kamaşarak o birbirinden güzel balıkları ve deniz dibi canlılarını seyrederken dışarıda akıp giden bir yaşam olduğunu unutuveriyorsunuz. Üstelik akvaryumu gezip bitirdiğinizde oradan hemen ayrılamıyorsunuz ve yeni baştan dolaşmak geliyor içinizden. Çünkü sualtı dünyasının büyüsüne çoktan kapılmış oluyorsunuz. Bedeniniz gibi ruhunuz da dinleniyor gördüğünüz manzaralar karşısında.
Eğer isterseniz köpek balıkları ile yüzebiliyor, onları besleyebiliyorsunuz. Dalmak istemezseniz dalgıçların şovlarını ve balık besleme seanslarını izlemenin keyfine varıyorsunuz.
Turkuazoo/ İstanbul Sualtı Dünyası Tur. Tic. A.Ş 22 Ekim 2009 tarihinde Avrupa’nın en büyük alışveriş ve yaşam merkezi ‘Forum İstanbul/ Bayrampaşa” da ziyarete açılmış.
Elbette İstanbul da yaşayanlar, diğer şehirlerimizde yaşayan arkadaşlarımıza göre daha şanslılar. İstedikleri zaman gidip gezebilirler bu güzelliği. 
Ankara’da da açılan bir akvaryum var Başkentliler için Ankara Nata Vega alışveriş merkezinde.
Ben her iki akvaryumu da gezdim. Doğrusunu söylemek gerekirse İstanbul’da gördüğüm balık çeşidi beni oldukça etkiledi. Zamanla Ankara’da ki akvaryumda da sualtı dünyasına ait daha çok çeşidin olacağını düşünüyorum. Ben oradayken Safiye Soyman ve Faik Öztürk de orada idiler. Açık havuzlarda biberonla balıkları beslediler. Sunucu tarafından kendilerine yöneltilen soruları cevapladılar bir taraftanda.  Bu arada çekim yapıldı tabii.
Güzel bir gündü. Eğer sizin de canınız sıkılıyorsa, yapacak bir şey bulamıyorsanız ve akvaryumların bulunduğu şehirlerde yaşıyorsanız ne dersiniz sualtı canlılarını ziyaret etmeye ve farklı bir dünyayla tanışmaya.

METİN: SİBEL UNUR ÖZDEMİR
KAYNAK: http://www.turkuazoo.com/tr/
FOTOĞRAFLAR: İNTERNET

Hazırlayan: Çocuk Yazını Kulübü

NOT: Çalışmalarımız izinsiz kullanılamaz. Ancak sitemiz adresini kaynak göstererek kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder