14 Mart 2017 Salı

SUSAM'IN ÇORAPLARI

Merhaba sevgili çocuklar, 

Bugün sizlere çocuk edebiyatçılarından Nur Ersen ve masal kitabı Susam'ın Çorapları hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

“Papatyalar Ağlar mı?”, “Yanlış Mesaj”, “Bir Üsküdar Masalı”, “Ne Alırsan Beş Milyon”, “Hoş Geldin Gülnare” adlı hikâye kitaplarının yazarı Nur Ersen, bu yıl Çocuk Edebiyatı dalındaki ilk kitabını yayınladı.


Haziran 2014’te Ürün Yayınlarından çıkan “SUSAM’IN ÇORAPLARI” adlı masal kitabı renkli ve 32 sayfa.

20 x28 ebadındaki kitapta iki ayrı masal var. İlk masal, kitaba ismini veren “SUSAM’IN ÇORAPLARI”, ikincisi ise “KARGA KARGİ”. Hedef kitlesi 4-9 yaş aralığındaki okurlar. Her ikisinde de çocukları eğlendirirken eğiten, hayatın içindeki konulara değinmiş yazarımız.
Bu kitabın ilk olmasının dışında çok ayrı önemi de var yazarımız için, o da Susamın Çorapları ve Karga Kargi’yi yaz tatilinde torunu ile birlikte kurguladıkları ve her akşam farklı bir şekilde anlatmaları. Nur Ersen Edebiyat ortamına aktarırken bu masalları, hedef kitlesini göz önüne alarak son hali ile düzenleyip okurlarına sunmuş. Her iki masalın başında da torununa teşekkürlerini belirtmiş.

“SUSAM’IN ÇORAPLARI” Yazar Nur ERSEN tarafından, “KARGA KARGİ” Ressam Rabia UZEL tarafından resimlenmiş.
Bu kitapla hep ilkleri yaşamış Nur Ersen. SUSAM’IN ÇORAPLARI adlı masalın resimleri, yazarın ilk çizimleri. Resimleme konusunda aldığı olumlu geri dönüşlerden sonra yeni kitaplarında yapacağı çizimleri şimdiden planlamış bile.

Yazarımız SUSAM’ı seri olarak çıkarmaya karar vermiş. Çıktığı bu yolculukta kendisini kutluyor, kitaplarının diğer sayılarını da bir an önce görmeyi diliyoruz.

NUR ERSEN KİMDİR?


Yetişkinler için eserler veren Nur Ersen Bala Kitap Topluluğuna dâhil olduktan sonra çocuk hikâye ve masalları da yazmaya başladı.

Çaba, Karınca, Karınca Kardeş, Size, Ortanca, Kültür Ajans, Değişim Rüzgârı, Aşkın E Hali, Mor Salkım Dergilerinde yazıları yayınlandı. Merhum Hüseyin Yurdabak’ın hazırladığı “Şiirle Yaşayanlar Şiir Antolojisi”nde ve Ahlatlı Şair Ahmet Alptekin’in hazırladığı “Ahlatlı Şairler Antolojisi”nde şiirleri yer aldı. 2004 yılında AFSAD Senaryo Seminerlerine katılarak sertifikasını aldı. Beypazarı Haber ve Yeni Ahlat Gazetesi’nde de köşe yazarlığı yaptı.

2005 yılında Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği’nin (KASAİD) açmış olduğu “Kadın Oyunları ve Öyküleri Yarışması”nda Öykü dalında “Ne Alırsan Beş Milyon”, 2008 yılında İLESAM’ın açmış olduğu “Esere ve Emeğe Saygı” isimli öykü yarışmasında “Küresel Bir Hikâye” adlı hikâyeleri ile mansiyon, Anayurt Gazetesi – Gündüz Kitabevi birlikteliği ile hazırlanan “4.Sanat Ve Edebiyat Ödülü Yarışması”nda “Ne Alırsan Beş Milyon” adlı Anı-Hikâye türündeki kitabı ile Hikâye dalında birincilik ödülü aldı.

Bazı şiirleri değerli bestekârlar tarafından bestelendi. ÇİY DAMLASI adlı şiiri Ankaralı Bestekâr Hüseyin Soysal tarafından bestelenmiş, bu beste Kadıköy 11. Beste yarışmasında finale kalmıştır.

2. baskısını 2011 yılında yaptığı BİR ÜSKÜDAR MASALI adlı kitabı Mart 2012’de Kocaeli Üniversitesi Türk Dili Okutmanı Fatma Üçler Topçu tarafından 7. Üsküdar Sempozyumu çerçevesinde “Üsküdar Gölgesindeki Öyküler” tebliğinde incelendi. 3 Kasım 2012’de Bağlarbaşı Kongre Merkezinde yapılan 7. Üsküdar Sempozyumunda sunumu yapılarak tanıtıldı.

Türkçe’nin düzgün konuşulup yazılması konusuna verdiği destekten dolayı “Karaman Şair Yazar Ve Edebiyatçılar Birliği” tarafından, Türk Şiiri ve Edebiyatına verdiği önemden dolayı “Girişimci Sanat, Edebiyat ve Bilim adamları Topluluğu” (GASAT) tarafından Teşekkür Belgesi aldı.

KİTAPLARI:

Papatyalar Ağlar mı? (2000) 

Yanlış Mesaj (2002)

 Bir Üsküdar Masalı (2004-1. Baskı – 2011’de 2. Baskı) 

 Ne Alırsan Beş Milyon (2007). Hoş Geldin Gülnare (2013)

 Doğa ve Biz ( Çocuk Hikâye Kitabı- 2014 )

Susam’ın Çorapları ( Masal 2014)

 En Güzel Hediye ( Çocuk Hikayeleri - 2016)

KİTAP TANITIMI: ÇOCUK YAZINI KULÜBÜ

NOT: ÇALIŞMALARIMIZ İZİNSİZ KULLANILAMAZ. ANCAK SİTEMİZ ADRESİNİ KAYNAK GÖSTEREREK KULLANABİLİRSİNİZ.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder